Naše kapitálové investície do začínajúcich startupov sú určené pre každého

Pod startupom si každý predstaví digitálnu aplikáciu alebo webovú platformu, pretože u nás  sa na sprofanovaní tohto mena podieľali hlavne digitálne spoločnosti ako Google, Facebook, Instagram, Tik tok, atď.

Avšak startupom je akákoľvek spoločnosť, ktorá začína na zelenej lúke a jej zakladateľ má nápad, ktorý chce uskutočniť.

Tak isto vonkoncom neplatí, že startup musí mať obrovskú valuáciu a potrebuje „tony“ kapitálu.

Práve tieto dogmy sa zaužívali medzi mladými ľuďmi a každý očakáva, že každý startup musí byť úspešný a je nutné na jeho rozbeh niekoľko miliónov eur,  či dolárov. Napríklad môj posledný podnikateľský nápad vznikol počas mojej pracovnej cesty do Prahy, keď som šoféroval. Ide o jednoduchú platformu na pomoc motoristom pri registrácii vozidiel. A takýchto nápadov sa podnikateľom víria v hlave každý deň milióny.

Úžasné je, že nemusí to tak byť a práve nápady nielen technologické ale akékoľvek, ktoré sú jedinečné, nekopírujú myšlienky už uskutočnené niekde vo svete a zároveň sú plné inovácií, sú našim hlavným cieľom.

Inovácie podporujú vývoj spoločnosti a jej napredovanie. Nie každá inovácia potrebuje veľké investície. Práve preto sme sa rozhodli, že vybočíme zo zaužívaných modelov startupovej scény a zameriame sa na „early stage“ startupy, kedy podnikateľ „zakladateľ“ má nápad, ktorého cieľom je inovatívne zmeniť zaužívaný  svet okolo nás a zároveň je schopný prežiť.

Takéto nápady podporíme investíciou do výšky 10k eur (ktorá je do spoločnosti vkladaná ako konvertibilná pôžička), kde podmienkou investície je participácia zakladateľa alebo skupiny zakladateľov minimálne vo výške 20% požadovaného kapitálu.

To, čo prinášame je nielen kapitál, čim sme úplne iní ako iné investičné spoločnosti. Našim hlavným prínosom je kapitál, poradenstvo, prepájanie  s inými technologickými skupinami, či už na Slovensku alebo v Európe a aj mimo nej.

Naše vlastné skúsenosti z našich vlastných spoločností nám dávajú za pravdu v tom, že kapitál nie je ťažké získať, ako skôr získať správnych ľudí, ktorí nám poradia v čase dôležitých rozhodnutí pri smerovaní takýchto spoločností. Pri hľadaní takýchto startupov sa zameriavame hlavne na mladých ľudí, ktorí dychtia po inováciách a sú schopní ich aj dotiahnuť do konca.

Naši zakladatelia a partneri majú rozsiahle skúsenosti zo zakladania a správy takýchto spoločností a budú spoľahlivým partnerom pre takéto spoločnosti.

Pokiaľ máte nápad a chuť podnikať, neváhajte a vyplňte náš dotazník a popíšte čo najkomplexnejšie, čo presne plánujete. Následne zhodnotíme Váš nápad a pokiaľ bude zodpovedať našim požiadavkám vstupu, pozveme vás na rozhovor. Kapitál sme schopní investovať do 30 dní od zaslania Vašej požiadavky.


Autor článku: Vladimír Orth